Blue Lagoon, Comino

På söndagen 1.3 bestämde jag mig för att fara till Blue Lagoon eftersom det var ett av de ställen som jag hade kollat upp före resan och som jag ville se.😎 Jag packade min väska efter jag ätit frukost och gick till bussen. I bussen kollade jag upp när båten till Blue Lagoon skulle gå från Cirkewwa, det var samma hamn som färjan till Gozo går från, och när båten skulle gå sista gången tillbaka. Jag kom fram till hamnen bara några minuter före båten skulle avgå nästa gång. Jag köpte en sandwich vid kiosken och gick på båten. På resan dit for båten via några grottor som fanns i klipporna vid havet på ön Comino, det fanns också undervattensgrottor där men dem såg vi inte så mycket av.
 
 
 
När vi kom till bryggan på Comino var det första man såg ett hotell, en av de få byggnaderna som fanns på Comino. Comino är en ganska liten ö och har bara 4 stycken fasta bosatta invånare.
Man fick gå en bit ungefär 1 km för att komma till Blue Lagoon.
Vid Blue lagoon fanns 2 kiosker, en som sålde drinkar och fruktsmoothies och en annan som hade mer salta snacks och mat. Jag blev överraskad över hur liten själva stranden var och hur mycket människor som var där trots att det inte var riktigt badtemperatur i vattnet.
 
 
 
 
 
Jag såg att många vandrade uppför berget efter en vandringsstig så jag ville gå och se mig runt mera innan jag prövar känna på vattnet. Jag vandrade en bit efter stigen och kom till Crystal Lagoon, som också var fint men här slapp man inte ner till vattnet för det var höga klippväggar runtom.
 
 
 
 
Jag vandrade tillbaka till Blue Lagoon en annan stig och gick på klipporna. På ett ställe fanns en trappa ner så man slapp ner från klipporna till vattnet. Jag bytte till shorts och prövade glöta i vattnet, det var så kallt som jag trodde...😅
 
 
 
Efter det vandrade jag tillbaka till stranden och kollade på klockan och såg att nästsista båten går just från hamnen så jag gick till hamnen och hoppade på den.
 
När vi kom iland vid Cirkewwa hoppade jag på nästa buss som gick därifrån och steg sen av i Mellieha.
I Mellieha gick jag till Nora's Lounge igen för jag tyckte maten var så bra där sist och stället var trevligt.
Jag tog Lasagne denna gång och den var ännu godare en spaghettin jag tog gången före.😋
 
Efter jag ätit såg jag att det fanns en av de där elmopederna som man kan hyra i närheten.
Jag hade velat pröva en sån men de har varit så mycket trafik där jag har sett dem förut, men här var det lite trafik så jag tänkte jag kan pröva nu och så far jag till Pop-eye village och ser eftersom det är bara är en kort bit dit. Jag hade tänkt fara dit efter maten ändå men jag hann inte med bussen. Jag fick den hyrd via appen och for iväg.🤠
Det gick bra! Det var konstigt bara när den var helt tyst, man hade inte samma uppfattning om hur hårt man körde som med en med bensinmotor.
När jag kom till Pop-eye village var det stängt men jag gick på klipporna mittemot där man kunde se byn. Efter det tog jag elmopeden tillbaka till Mellieha där jag tog bussen vidare tillbaka till boendet.🙂

Kommentera här: