Surf på Singita Miracle Beach och Pop-Eye Village

Söndagen 8.3
När jag vaknade på söndagen kollade jag telefonen och öppnade instagram. På Instagram hade Malta Surf School lagt upp att det var bra vågor idag och att de är passliga för nybörjare.🤗 Jag hade väntat på att jag skulle slippa och surfa men det har inte råkat vara bra vågor under någon helg före nu och jag har ju förstås inte kunnat fara på någon vardag eftersom jag har varit på praktik på dagarna. Men nu råkade det vara bra vågor så då måste jag ju fara trots att jag är trött från kvällen före när vi var till Paceville. Så jag åt något och packade ryggsäcken. Jag kollade bussarna men det skulle ta jättelänge med buss dit... Så jag kollade Whizascoot-appen och såg att vi hade en elmoped ledig utanför boendet. Jag tog den och for iväg mot Singita beach och Golden Bay, det var lite svårt att hitta i bostadsområdet i Lija till vägen till Singita för GPSen visade vägar som man inte fick köra på eller enkelriktade och det fanns många enkelriktade på området.😅 Men jag hittade ut till den större vägen och fram till stränderna. Det var jättefint där och vädret var perfekt!😍👌 Jag parkerade vid Golden Bay där man fick lämna elmopeden och gick till Singita (det är bara ungefär en halv kilometer mellan Golden Bay och Singita). När jag kom fram till Singita så skulle de just börja med en surflektion så jag skulle ha hunnit med om jag ville. Men eftersom jag hade prövat 2 gånger förr så tänkte jag att jag bara hyr denna gång och prövar själv och ser hur det går.
Jag bytte om och sprang ut i vattnet medan de som gick på kursen ännu stod och övade på land. Jag började gå utåt och det blev djupare så jag lade mig på brädan och började paddla. Jag märkte hur mycket kraft vågorna hade och man for lite tillbaka för varje våg som kom så det blev att paddla mycket för att slippa ut så långt att man kunde börja surfa. Jag svängde mig om och väntade på att  en bra våg skulle komma, det kom en och jag försökte paddla och ställa mig upp men jag var för långsam. Jag väntade lite till och prövade pånytt, gick inget bättre denna gång... Jag prövade några gånger och sedan märkte jag att jag hade drivit åt sidan och jag började vara på det området man skulle undvika pga. att det fanns stenar och vassa koraller där på botten. Jag hoppade av och gick på stranden tillbaka till surfområdet där surfskolan nu var påväg ut i vattnet. Då såg jag att de gick ut hela vägen till där man kunde börja surfa. Tydligen så blev det djupare men sedan grundare pånytt.
Så jag gick ut jag också och prövade att börja från att stå bredvid brädan som jag tycker är lättare, för då kan man skjuta fart från botten med fötterna. Jag prövade pånytt på detta sätt och det tog inte många försök så åkte jag på första vågen in till land. Jag åkte några gånger tills jag märkte att tårna och fötterna började domna så jag gick upp tillbaka till uthyrningsstället och lämnade tillbaka brädan och gick i duschen. Som jag anade så var tårna alldeles vita och jag hade ingen känsel i flera, men det var ju bara 14-15 grader varmt i vattnet också så det var väl inte så konstigt då eftersom jag har problem med fötterna och händerna när jag får kallt... Men jag lyckades värma upp dem så pass mycket i duschen att jag började få känseln tillbaka. Jag gav tillbaka våtdräkten och vandrade upp för trapporna från stranden tillbaka mot Golden Bay där jag hade sett en restaurang som såg bra ut.
 
Singita Miracle Beach
 
Golden Bay
 
Jag beställde en pizza på restaurangen och funderade medan jag åt om jag skulle fara tillbaka till boendet eller vidare till Pop-Eye Village. Jag bestämde mig för att fara till Pop-Eye Village för jag hann ju inte in sist jag var dit och nu skulle jag hinna. Jag hyrde en ny elskoter och körde iväg. Det var bara några kilometer att köra dit men jag stannade flera gånger på vägen för det var så fina vyer på vägen dit. När jag kom fram sa de att jag hinner se sista showen för idag om jag skyndar mig ner till byn. Jag hann kolla på showen och vandra runt lite i byn innan de stängde. Jag tyckte byn var jätte mysig och tänkte att här skulle jag kunna bo i något av husen.😄 Efter det var det bara att sätta sig och vänta på bussen tillbaka hem. När jag kom hem var jag helt slut från att ha varit ute hela dagen så första jag gjorde när jag kom tillbaka var att ta en powernap.
 
På vägen till Pop-Eye Village
 
 
 
Pop-Eye Village
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: